За мен

Даниела Мутакова – остеопат

Привет на всички вас, които отваряте съзнанието си за алтернативните лечебни методи, като възможност за постигане на трайно състояние на здраве, което да ви даде свободата да живеете, творите и да се радвате на постиженията си.

Казвам се Даниела Мустакова, родена съм и живея в гр. Пловдив. Още като ученичка в средното училище се интересувах от нетрадизионния подход към здравето,  голям бе интересът ми към Китайската традиционна медицина и квантовата физика, която обясняваше много от въпросите ми.

По стечение на обстоятелствата през 2012 година направих коренна промяна в посоката  на моето развитие и  започнах да изучавам терапията на Д-р Бах за лечение с извлеци от цветовете на различни растения и дървета. След това продължих да попълвам знанията си и започнах обучение по Хомеопатия в HomeoHelp Holistic School, като  успоредно стартирах и обучение по Метода ”SEST”– Последователна настройка на енергийната система в International School of Sequential Energy System Tuning.  Повече за метода можете да прочетете тук.

Година по-късно в България стартираше обучение по Остеопатия в  Школата на Дмитрий Тал – ”International School of Perceptual Osteopathy”. Още от първия ми  ден в залата усетих, че това е моята възможност за реализация на идеите и знанията, които получавах. Веднага започнах да прилагам наученото, първоначално на близките ми, после на познати и приятели. Изумяваше ме промяната в движението на тъканите и костите, които усещах под дланите си и после настъпваше подобрение.

Когато в началото на 2017г. приключих двегодишното обучение,  вече успешно практикувах и се радвах на чудесни резултати. Следващата задача беше да завърша Кранио-сакрална Терапия в  „East-European School of Osteopathy”-Киев. Така липсващите парченца от пъзела се запълниха. Тъй като имам и диплома по класически-лечебен масаж, много често използвам тези техники в съчетание с другите методи и така постигам по-бърз и цялостен резултат. Приключвайки това ниво, продължавам напред. 

Винаги ще има възможности за повече информация в областта на здравеопазването и повишаване на ефекта от терапията. Независимо, че имам необходимите знания и опит,  постоянно следя за новости, чета книги и се уча от опита на големите майстори в Остеопатията. Благодаря на всички,  които ми се доверяват, тъй като от всеки случай получавам един нов поглед върху даден проблем, който ме обогатява професионално и повишава  ефективността на моя труд. Най-голямото  ми вдъхновение и мотивация да продължавам напред  е да чувам „Благодаря  Ви, вече съм добре”!    

                                                      Желая Ви крепко здраве и дълголетие!