SEST – Последователна настройка на енергийната система

SEST (Sequential Energy System Tuning) e холистичен лечебно–диагностичен метод, който е насочен към изявяване на психо-физическите нарушения у човека по пътя на диалога с централната нервна система, чрез мануално тестване на шийния отдел на гръбначния стълб. С помощта на палпация (опипване) на седемте шийни прешлена се добива представа, дали всеки един от тях се движи. Ако няма движение, това е знак за дисбаланс.

Тъй като SEST e разработен на основата на Краниосакралната терапия /КСТ/ и Традиционната Китайска Медицина /ТКМ/ , то вътретъканното движение е факторът , който се изявява и при диагностиката и при лечението. В превод SEST  означава – Последователна настройка на енергийната система. Тази настройка осъществяваме посредством точки от Меридианите от  ТКМ. Резултатите от теста ни насочват към определени дисбаланси в енергийните канали на човека изразяващи се в дискомфорт или болка на физическо ниво, и/или проблеми от психо-емоционално естество. Също могат да се установят и  предразположения към бъдещи здравословни проблеми.

SEST e високо ефективен метод, като следствие от алгоритъма на диагностика и лечение. По време на прегледа организма ни води към първопричината за изявилите се дисбаланси,  предизвикващи определени проблеми, показва ни,  какъв е ресурсът от жизнена  сила, и  до какво ниво би могла сама  да отработи блокажите в енергоносителите и отново да доведе човека до състояние на здраве.

По своята същност SEST  е безопасен и безболезнен метод, който повлиява неразположенията, както на физическо така и на духовно и емоционално ниво. Може да се ползва и за профилактика, като периодично се балансира енергийната система и така не се допускат дълбоки отклонения от синхронното вътретъканно движение.

SEST e  този метод, който ни дава възможност във всеки момент от работата ни с човека, да намерим най-прекият път към неговото здраве и благоденствие!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s