Кранио сакрална терапия

Кранио-сакрална терапия на лицев череп

Краниосакралната терапия е основен дял от Остеопатията, който безболезнено и ефективно помага за постигане на оптимални условия на здраве, стимулирайки жизнената сила на човека да се балансира и хармонизира. Това е едно прекрасно изживяване за душата, ума и тялото. По този начин се подобрява взаимовръзката между тъкани, органи и системи в човешкия организъм.

В състава на Краниосакралната система (КСС) влизат костите на черепа, гръбначният стълб, дуралната тръба, кръстецът, главният и гръбначният мозък, а обединяваща функция между тях изпълнява ликворът. Всяка кост, орган, фасция и мускул в тялото притежават микродвижения. Когато в тях настъпят нарушения, се ограничава захранването на съответното място с необходимите вещества и се появява болка. Тогава специалистът със специални техники отстранява ограниченията и възстановява нормалното движение. Така снемайки напрежението, оплакванията намаляват и отшумяват. Енергийният поток подпомага организма да се самовъзстановява без прием на медикаменти.

Кранио-сакралната терапия е нежен, но дълбоко въздействащ метод, който може да се прилага на хора от всички възрасти. Благоприятно се повлияват:

  • Болки в двигателния апарат и гръбнака
  • Световъртеж
  • Синдром на темпоромандибуларната става и други оплаквания, свързани със задния и лицевия череп
  • Травми на различните части от кранио-сакралната система
  • Намален имунитет
  • Психо-емоционални проблеми
  • Тежест в гръдния кош и корема

При кранио-сакрална терапия тялото е отпуснато в лечебен релакс и след терапията се чувствате по-леки и свободни, емоциите са балансирани, а в душата цари хармония и усещане за цялостност. Прочетете още тук.

Кранио сакрална терапия

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s