Blog Feed

Остеопатия при болки в кръста

Остеопатично лечение на болки в кръста

Болките в кръста, било то в лумбалния или в сакралния дял на гръбначния стълб, могат да бъдат с  различен произход, например херния, но почти винаги има и друг провокатор освен нея. Често при преглед на скенер се  вижда херния, но пациентът не е имал болка. Случва се различни психо-емоционални състояния да отключат такъв болков синдром.

От интервюто става ясно, че пациентът е преживял шок, загубил е работата си, голямя сума пари или близък човек, или е започнал да се чувства несигурен в себе си и „тежестта”, която носи го натоварва извънредно. Като следствие се получава  напрежение в твърдата мозъчна обвивка на гръбначния мозък. На мястото се усеща лек оток, притискащ тъканите и хернията, ако има такава – получава се болка.

Възможни причини биха могли да бъдат още: напрежение в кръвоносните съдове, притискащи гръбначния мозък и нервните коренчета, хипотонус на мускулите в съответната област, травми на гърба. Остеопатичното лечение  е най-безболезнения начин за справяне с тези неразположения.