Цветотерапия на д-р Бах

Цветотерапията на д-р Бах е модерен холистичен метод, създаден преди 80 години от известния английски лекар, бактериолог и хомеопат д-р Бах. Основана е върху разбирането, че болестите възникват върху основата на съществуващи в нас душевни дисхармонии. „ Лекувай болния, а не болестта” е друг основен принцип на терапията, т.е. важен е човекът  и неговият вътрешен свят, отношението му към живота в различните му аспекти.

Цветните есенции действат, като възстановяват хармонията и баланса на нашето собствено енергийно поле, посредством фините вибрационни енергии на цветовете. Известно е, че по време на цъфтежа в цветовете се акумулира цялата лечебна енергия на растението. 

Д-р Бах е открил собствен начин за извличане на тази лечебна сила. Така създава 38 цветни лека във вид на екстракти в течна форма. След разреждане се приемат под формата на капки по няколко пъти на ден. Методът е доказал в годините, че е надежден и безвреден, без опасност от предозиране и пристрастяване. Поради това е подходящ за свръхчувствителни към лекарства хора. Използва се от всички възрасти, от бебета до възрастни. Също така добре се съчетават и с другите лечебни методи.

С Цветотерапията на д-р Бах се лекуват душевни състояния, като стрес, шок, психо-емоционални травми, тъга, апатия, меланхолия, депресия, страхова невроза, тревожност, безпокойство, безсъние, несигурност в себе си, поведенчески разстройства, болезнена ревност и др. Терапията се прилага и при практически здрави хора намиращи се във важни или критични периоди от живота си – раждане, тръгване на училище, пубертет, избор на кариера, криза след раздяла и загуба на близък и т.н.

„ Болестта не е жестокост или наказание, тя просто е един вид регулиращ фактор, средство, което душата ни използва, за да ни насочи към грешките ни, за да ни предпази от по-големи заблуди, за да ни попречи да нанесем повече вреди и да ни върне към пътя на истината и светлината,  от които никога не е трябвало да се отклоняваме.”

                                                                                                                                      Д-р Е. Бах

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s