Вътрешни органи

Остеопатично лечение на изменения в тъканите и органите

Всички тъкани, органи, мускули и кости в тялото притежават микродвижения. Поради различни причини, това движение понякога се ограничава и ако това продължи по-дълго време, възникват морфологични изменения в тъканите и органите. Те губят способността за динамика и ограничението на подвижността става необратимо. При това тъканите започват и преждевременно да стареят.

Целта на мануалните остеопатични корекции е да се възстанови физиологическата подвижност на органите. Посредством използването на определени мануални висцерални техники се постига равновесие между различните органи и  системи в организма на човека. Сред възникналите след това терапевтични ефекти се наблюдава:

  • подобряване на кръвообращението
  • подобряване на лимфоциркулацията
  • подобряване функциите на вегетативната и централната нервна система
  • нормализиране обмяната на веществата
  • подобряване на хормоналния фон
  • отстраняване на функционалната стеноза и мускулните спазми
  • позитивно повлияване на психо-емоционалното състояние и др.

Една от най-честите причини за дисбаланс и болка в даден оран е наличието на цикатрикс (белег) от преминала операция или лапароскопска такава. В зоната на белега се появяват сраствания водещи до дисбаланс в близките до нея тъкани и органи.

Също така след прекарани дългосрочни възпалителни процеси в дадена система на тялото се получават дисфункции във фасциалните вериги и постепенно се стига до ограничениe на движенията в тази зона.

Друга причина може да бъде травма в двигателния апарат или торса. А в моменти, когато човек задържа афекта (гняв, яд, злоба, обида) от дадена ситуация, създалото се напрежение в мускулатурата на тялото подпомага появата на дисфункция и ограничено движение на определен орган. Отработвайки причината създала провокацията се нормализира подвижността на тъканите и се задейства обезболяващия ефект.

One thought on “Вътрешни органи

  1. Здравейте, Даниела Мустакова.Днес прочетох за остеопатията и вашия център.Тъй като от един месец съм с неясна диагноза , но в болки и подуване в колената и в задколенната ямка, моля за час да ви посетя.

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s